Merkwaardig oefenduel Lille: teamgenoten krijgen rood na ruzie

17 juli 2021, 21:08

Met de teamgeest bij de Franse landskampioen Lille lijkt het deze voorbereiding nog niet helemaal goed te zitten. De ploeg speelde zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen het Belgische KV Kortrijk (1-1) en eindigde deze met negen man. Teamgenoten Xeka en Tiago Djalo kregen het met elkaar aan de stok en moesten hun ruzie beiden met rood bekopen.

Er was net voor de rust gefloten en Lille - met Sven Botman in de basis - stond op een 1-0 achterstand. Direct na het fluitsignaal sprintte Portugees Djalo op zijn landgenoot af en gaf hij hem een duw. Naar verluidt was Xeka eerder al boos geworden over de slechte prestaties van Djalo en ging aan het geduw een woordwisseling in het Portugees vooraf. 

Beide spelers werden bestraft met rood en Lille moest met negen man verder. Om de vriendschappelijke wedstrijd er niet door te laten verpesten, boden de Belgen aan om zelf met tien man te spelen, zodat het slechts nog één man meer had. Met negen tegen tien wist Lille nog terug te komen tot 1-1. Invaller Yusuf Yazici schoot vanaf de penaltystip de gelijkmaker binnen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen