Nederlaag voor Bayern: "Tegen Ajax wordt het ook lastig"

17 juli 2021, 20:52

Bayern München is de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet goed begonnen. De eerste oefenwedstrijd onder nieuwe trainer Julian Nagelsmann tegen 1. FC Köln ging met 3-2 verloren. Joshua Zirkzee begon in de basis en scoorde namens Der Rekordmeister, maar onder meer twee doelpunten van oud-Eredivisionist Mark Uth deden de ploeg de das om. 

Voor de eerste wedstrijd van de voorbereiding kon Nagelsmann bij lange na niet beschikken over zijn volledige selectie. Vrijwel de gehele basisploeg was actief op het EK en zodoende nog op vakantie. Het bood onder meer een kans voor de afgelopen seizoen aan Parma verhuurde Zirkzee. Die kans verzilverde hij door een doelpunt te maken. Na een halfuur spelen was de twintigjarige Nederlander goed voor de 2-2. 

Eerder hadden Jan Thielmann en Uth de vroege Bayern-goal van Armindo Sieb al goedgemaakt en de wedstrijd de kant van Köln op getrokken. De thuisploeg - die vorig seizoen ternauwernood wist te handhaven in de Bundesliga - won zelfs met 3-2. Na rust was het opnieuw de voormalig spits van sc Heerenveen en Heracles Almelo die de wedstrijd in het voordeel van Köln besliste.

Ajax

Een teleurstellend resultaat dus, al kon Nagelsmann het na afloop relativeren. Alle basisspelers van Bayern waren immers nog afwezig. Dat zal volgende week zaterdag ook nog zo zijn, wanneer de ploeg tegen Ajax oefent. "Die wedstrijd zullen we ook met de huidige ploeg spelen", vertelde Nagelsmann, geciteerd door Kicker. "Dat wordt lastig. We moeten zien hoe we daar voor de dag gaan komen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen