'Spotprijs voor Jahanbakhsh: Brighton en speler vrijgevig'

17 juli 2021, 20:25

Met Alireza Jahanbakhsh heeft Feyenoord in korte tijd een waardige opvolger gevonden van de vertrekkende Steven Berghuis. Toch leek het er lange tijd niet op dat de transfer haalbaar was. Feyenoord blijkt daarbij te hebben kunnen profiteren van de vrijgevigheid van Brighton & Hove Albion en Jahanbakhsh zelf. 

Het Algemeen Dagblad wist namelijk te melden dat Feyenoord slechts iets meer dan één miljoen euro betaalde voor de aanvaller, die bij Brighton nog tot medio 2023 vast lag. Wel zijn daar enkele clausules aan verbonden en kan het bedrag daarmee oplopen wanneer Feyenoord en Jahanbakhsh goed presteren. 

De transfer leek - zeker tegen die voorwaarden - lange tijd onhaalbaar voor Feyenoord, tot de laatste weken bleek dat Brighton 'niet moeilijk deed'. Eerder liet diezelfde club Davy Pröpper al transfervrij naar PSV vertrekken, terwijl hij eveneens nog een contract voor twee jaar had. Ook Jahanbakhsh zelf hielp Feyenoord om de transfer mogelijk te maken: de 27-jarige rechtsbuiten leverde veel salaris in.

De Iraniër gaf zelf aan dat trainer Arne Slot een belangrijke rol speelde in zijn keuze voor Feyenoord. Jahanbakhsh en Slot werkten eerder al samen bij AZ. "We hielden voortdurend contact", vertelde hij. "Er was vaak interesse, maar Brighton wilde mij nooit laten gaan. Nu lag dat anders."

Lees ook: Feyenoord haalt Jahanbakhsh als vervanger Berghuis

Lees ook: Slot: "Nadeel dat we moesten wachten op inkomsten Berghuis"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen