AZ lijdt eerste oefennederlaag, korte invalbeurt Boadu

17 juli 2021, 18:16

AZ heeft zaterdag de eerste nederlaag van de voorbereiding geleden. De Alkmaarders waren op Duitse bodem niet opgewassen tegen RB Leipzig: 1-0. Myron Boadu maakte een opvallende invalbeurt: amper twintig minuten na het betreden van het veld, ging de spits alweer naar de kant.

Het duel met Leipzig betekende voor AZ de vijfde oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Eerder boekte het elftal van trainer Pascal Jansen zeges op NEC (4-1) en TOP Oss (3-0) en waren er remises tegen Anderlecht en Genk (beide 1-1). Het treffen met Leipzig was een nieuwe serieuze test voor AZ.

De Duitsers waren vanwege het ontbreken van EK-gangers niet op volle oorlogssterkte. Datzelfde gold voor AZ. Internationals Marco Bizot en Teun Koopmeiners hebben nog vakantie. Boadu was wel inzetbaar. De spits zou op het punt staan te vertrekken naar AS Monaco, maar reisde wel mee af naar Duitsland.

Boadu begon op de bank, maar maakte gelijk na rust een invalbeurt. Hij verving Vangelis Pavlidis. Twintig minuten later haalde Jansen Boadu weer naar de kant. Toen keek AZ al tegen de 1-0 achterstand aan. In de 51ste minuut tekende Lazar Samardzic met een schot in de korte hoek voor het enige doelpunt van de middag. AZ wist die achterstand niet meer van het scorebord te poetsen. De nummer twee van vorig seizoen zorgde nog wel voor een paar dreigende situaties. Dani de Wit kreeg de grootste mogelijkheid, maar hij schoot een afgeslagen vrije trap wild over.

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara, Letschert, Martins Indi; Reijnders; Evjen, Clasie; Karlsson; De Wit, Oosting; Pavlidis