Vormer over rol bij Brugge: "Mijn mentaliteit past bij deze club"

17 juli 2021, 10:54

Ruud Vormer begint het nieuwe seizoen bij Club Brugge met een tegenslag. De Nederlandse middenvelder heeft geen corona, maar moest door een positieve test van een familielid toch in quarantaine. Daardoor mist hij de openingswedstrijd: de Super Cup tegen bekerwinnaar KRC Genk.

In de wedstrijd die vanavond om 20:45 uur op het programma staat, moet de club het dus stellen zonder de aanvoerder. "Ik ben zelf negatief getest en voel me kiplekker, maar ik moet tot zondag thuisblijven en mag niet spelen. Ongelooflijke balen", zei Vormer in gesprek met De Telegraaf. "Nu ik ben gevaccineerd hoopte ik van dat gedonder af te zijn, maar nu een naaste is besmet, ben ik alsnog de klos. Ik word elke dag getest, maar zelfs als de uitslag tot en met zaterdag negatief is, is meespelen uitgesloten."

Een teleurstellende start dus voor de middenvelder die in Brugge uitgroeide tot publiekslieveling. Hoe dat kan? "Door te presteren, er te staan en altijd alles te geven. Mijn mentaliteit past bij deze club: niet lullen, maar poetsen." Toch slaagde hij met die mentaliteit eerder niet bij Feyenoord. "Daarom had ook niemand in 2014 kunnen denken dat Club Brugge en ik zo'n goede match zouden zijn. Bij Feyenoord kwam ik nauwelijks aan spelen toe. Hier ben ik aanvoerder en vier Belgische landstitels verder."

Onlangs verlengde Vormer zijn contract bij de club. "Daarbij is afgesproken dat ik ook na mijn actieve carrière aan de club blijf verbonden. Dat was het verzoek van de clubleiding. Ik krijg de kans om te ontdekken wat precies bij me past." Of het trainerschap iets voor hem is, weet de 33-jarige aanvoerder nog niet. "Soms zie ik mezelf als trainer en soms denk ik: waarom zou ik aan die stressbaan beginnen?" Voorlopig ligt Vormer als speler nog vast tot medio 2023.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen