'Dat Bergwijn weer in beeld gaat komen bij Ajax is logisch'

16 juli 2021, 23:11

Na het mislopen van Kamaldeen Sulemana moet Ajax doorschakelen naar een nieuwe optie voor op de flanken. Steven Berghuis werd al overgenomen van Feyenoord, maar ook voor de linkerkant willen de Amsterdammers nog een extra optie aan de selectie toevoegen. Daarbij is de naam van Steven Bergwijn gevallen. 

Clubwatcher Mike Verweij wist in de podcast Kick-Off van De Telegraaf namelijk te melden dat Bergwijn een van de spelers is die Ajax nog altijd in gedachten heeft. "Natuurlijk heeft Ajax ook een schaduwlijst", begon hij over het afketsen van de transfer van Sulemana. "Welke namen daar precies op staan, weet ik niet, maar dat Steven Bergwijn weer in beeld gaat komen is heel logisch."

Of het ook een reële optie is, is echter de vraag. Volgens Verweij is de nieuwe Tottenham Hotspur-trainer Nuno Espírito Santo namelijk gecharmeerd van Bergwijn. "Het is in het nadeel van Ajax dat hij vanaf het begin van de voorbereiding als een tierelier draait onder de nieuwe trainer", weet de journalist. "Spurs is daarom nog niet bereid om hem te laten gaan."

In 2019 stond Bergwijn nog op de nominatie om door Ajax overgenomen te worden van PSV. De Amsterdammers kozen toen echter voor Quincy Promes, waarna Bergwijn een halfjaar later de stap naar Tottenham maakte. Hoewel voormalig trainer José Mourinho gecharmeerd was van de Nederlander, was zijn rendement daar afgelopen seizoen nog erg matig. In 21 wedstrijden scoorde de vleugelaanvaller slechts één keer en gaf hij vier assists. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen