Officieel: Scherpen verlaat Ajax voor stap naar Premier League

16 juli 2021, 22:08   Bijgewerkt: 16 juli 2021, 22:14

Ajax heeft vrijdagavond afscheid genomen van Kjell Scherpen. De 21-jarige doelman wordt door de Amsterdamse club verkocht aan Brighton & Hove Albion. De boomlange doelman stond twee seizoenen onder contract in de Johan Cruijff Arena. 

Op de eigen website meldt Ajax dat de clubs het eens zijn geworden over een directe transfer. Hoewel er geen bedrag werd genoemd, sprak De Telegraaf eerder van een transfersom van rond de vijf miljoen euro. Het contract van Scherpen liep bij Ajax nog tot de zomer van 2023. Maar met de komst van Remko Pasveer en Jay Gorter was zijn concurrentie onder de lat alleen maar toegenomen. 

Hoofdtrainer Graham Potter sprak op de website van Brighton verheugd over de komst van Scherpen. "Het is een speler die we al lange tijd volgen en over veel goede kwaliteiten beschikt. Naast zijn lengte denken we dat hij iemand is die hard zal werken aan alle aspecten van zijn speln, terwijl hij het Engelse voetbal leert kennen."

Scherpen maakte in 2019 de overstap naar Ajax na een sterk debuutseizoen in de Eredivisie bij FC Emmen. Een echte doorbraak bleef uit, al kwam de doelman nog tot vier wedstrijden onder de lat bij de hoofdmacht. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen