Ten Hag over Berghuis: "Hij heeft de typische Ajax-allure"

16 juli 2021, 20:43   Bijgewerkt: 16 juli 2021, 21:47

Erik ten Hag kreeg de afgelopen week vanuit de directie van Ajax twee keer goed nieuws te horen. Dat begon met het bericht dat zijn aanvoerder Dusan Tadic ook de komende jaren voor de club behouden blijft, waarna vandaag (vrijdag) ook naar buiten kwam dat de transfer van Steven Berghuis naar de Amsterdammers zo goed als rond is.

Voorafgaand aan het oefenduel tegen Anderlecht stond Ten Hag het Belgische Play Sports te woord. Uiteraard kwamen ook deze onderwerpen daarbij aan bod. "De interesse was duidelijk", begon de trainer over de komst van Berghuis. "Het is gelukkig goedgekomen, daar zijn we natuurlijk blij mee. Steven is een speler die voor heel veel creativiteit zorgt. Het is ook een heel aantrekkelijke speler, met de typische Ajax-allure. Dat koppelt hij aan een heel hoog rendement. Ik ben buitengewoon content met deze aankoop."

Lees ook: Ajax bevestigt akkoord met Feyenoord: Berghuis bijna Ajacied

Net zo blij was hij met het bijtekenen van Tadic. "Dusan is de onbetwiste leider van dit Ajax. Hij is een voorbeeld op, maar ook buiten het veld. Hij neemt de ploeg bij de hand en ook hij weet dat te koppelen aan een buitengewoon rendement. Daarin is hij een voorbeeld, naast dat hij ook nooit opgeeft. Het is fantastisch om met hem te werken en we zijn er heel blij mee dat hij nog jarenlang aan Ajax verbonden blijft." 

Tadic verlengde zijn contract bij de Amsterdammers tot medio 2024. De aanvaller stond ook in de belangstelling van AC Milan, maar wilde met zijn aanblijven vooral een signaal afgeven. "Want AC Milan behoort misschien wel de top 10 van Europa, maar Ajax ook", legde hij uit. "En Ajax is de mooiste van allemaal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen