Drietal Eredivisieclubs lijdt zure oefennederlaag

16 juli 2021, 20:05

Voor Vitesse, FC Groningen, Heracles Almelo leverden de oefenwedstrijden van vrijdagavond niet het gewenste resultaat op. Alle drie waren zij het aan hun stand verplicht om te winnen, maar stonden ze na afloop met lege handen. Respectievelijk Schalke 04, SC Verl en FC Volendam bleken te sterk.

Schalke 04 - Vitesse 3-2 

Vitesse ging in de vijfde wedstrijd van deze oefencampagne met een wedstrijd tegen Schalke 04, de club waarvan het deze week nog doelman Markus Schubert overnam. De Duitser zat echter nog niet in de wedstrijdselectie: Jeroen Houwen stond onder de lat. Hij had voor rust nog weinig te doen, maar moest in de eerste twintig minuten na rust twee keer vissen. Simon Terodde scoorde twee keer en zette de Duitse degradant op een 2-0 voorsprong. 

Million Manhoef - afgelopen dinsdag ook al twee keer trefzeker tegen OFI Kreta - bracht Vitesse uit een rebound terug in de wedstrijd, maar moest tien minuten later toezien hoe Blendi Idrizi de marge opnieuw tot twee doelpunten bracht. Het werd nog 3-2 door een afstandsknal van Alois Oroz, maar meer zat er voor de Arnhemmers niet in.

SC Verl - FC Groningen 3-2 

FC Groningen trad in Duitsland met veelal reservespelers aan tegen SC Verl, een ploeg uit de Duitse 3. Bundesliga. Reden tot onderschatting gaf dat echter niet; Verl had doelman Peter Leeuwenburgh al enkele keren getest toen het in de 25e minuut een strafschop kreeg. Deze werd benut: 1-0. Het zou het enige doelpunt blijken van de eerste helft, die Groningen overigens met tien man eindigde. Kort voor rust kreeg Luciano Valente zijn tweede gele kaart. 

Opmerkelijk was dat Groningen ook na rust met tien man stond, omdat de tegenstander aangaf elf tegen elf te willen spelen. De scheidsrechter wilde hier echter niet aan. Met een man meer liep Verl in de 25 minuten die volgden uit tot 3-0. Pas in de slotfase kon Groningen iets terugdoen. Mo El Hankouri scoorde eerst van elf meter en was vervolgens ook uit veldspel trefzeker. Verder dan zijn aansluitingstreffer kwam het echter niet meer: Groningen verloor met 2-3 van de Duitse derdeklasser. 

FC Volendam - Heracles Almelo 2-1

Heracles Almelo speelde op Nederlandse bodem, tegen Eerste Divisionist FC Volendam. Ook de Heraclieden - zij met grotendeels basisspelers - hadden echter meer moeite dan verwacht. Bij rust stond het door doelpunten van Daryl van Mieghem en Boy Deul al met 2-0 achter. Laat in de wedstrijd kon Sinan Bakis nog voor de aansluitingstreffer zorgen, maar ook voor Heracles bleef het daarbij. De Volendammers wonnen knap met 2-1. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen