Pröpper na gevoelige overstap: "Eindelijk weer richten op voetbal"

16 juli 2021, 19:27

Deze week ging het veel over de overstap van Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax, maar ook Robin Pröpper maakte twee weken terug een soortgelijke transfer. De verdediger verruilde Heracles Almelo voor rivaal FC Twente. Nu hij met de club inmiddels druk bezig is aan de voorbereiding op het komende seizoen, is Pröpper blij dat het voetbal voor hem weer centraal staat. 

"Na de transfer kon ik me eindelijk weer richten op voetbal", zei Pröpper voor de camera van zijn nieuwe club. "Dat vond ik fijn. Ik wilde een nieuwe uitdaging en die heb ik gekregen. Ik ga er vol voor om dat zo goed mogelijk te doen. Tot nu toe heb ik een leuke tijd hier. Ze hebben me goed opgevangen. Het is een mooie, grote club, dus ik ben er blij mee."

Met FC Twente had Pröpper een bijzondere oefenwedstrijd achter de rug: tegen PEC Zwolle (1-0 winst) werden vier blokken van een halfuur gespeeld. "De fitheid begint te komen, maar in minuut vijftig keek ik toch even naar de klok", lachte Pröpper, die het uur vol maakte. "Uiteindelijk waren deze zestig minuten prima en kunnen we langzaam uit gaan bouwen naar de negentig minuten."

Met de zege op PEC kwam er ook een einde aan de trainingsweek in De Lutte. "Het was wisselend qua zwaarte", blikte Pröpper terug. "We hebben leuke dingen gedaan, maar ook heel hard en goed getraind. Het was een goed trainingskamp voor ons. Wanneer je dat winnend kan afsluiten, is dat alleen maar mooi."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen