Oefenwedstrijd Ajax in teken van slachtoffers overstromingen

16 juli 2021, 18:04

Aan de zware overstromingen in Nederland, België en Duitsland wordt ook in het voetbal gedacht. Zo ook bij de oefenwedstrijd van Ajax, dat het vanavond (vrijdag) opneemt tegen het Belgische Anderlecht. Die club heeft rond de wedstrijd enkele acties aangekondigd om de slachtoffers van de overstromingen te helpen.

De actie is opgezet in samenwerking met de gemeente Anderlecht. Rond de wedstrijd wordt kleding, voeding en meubilair ingezameld voor de slachtoffers en ook via een veiling van de match worn shirts zal geld worden opgehaald. De wedstrijd, die om 19:30 uur van start gaat, wordt voorafgegaan door een minuut stilte. 

"Als club leven we mee met de slachtoffers van het noodweer en zijn we ons ter dege bewsut van de enorme scahde die het noodweer heeft aangericht in ons land", zei Anderlecht-voorzitter Jos Donvil op de website van de club. "Dankzij onze uitstekende samenwerking met de gemeente kunnen we snel een solidariteitsactie opzetten. Ook tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ajax vanavond zal de solidariteit voelbaar zijn in het stadion."

Anderlecht is niet de enige club die iets wil doen voor de slachtoffers. Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach hebben de wens uitgesproken om een benefietwedstrijd te organiseren. Daarnaast is besloten de oefenwedstrijd tussen Standard Luik en Stade Rennais die zaterdag op het programma staat toch niet met publiek te spelen. Luik is immers een van de zwaarst getroffen steden door de overstromingen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen