Berghuis laat van zich horen: "Bij Ajax valt alles samen"

16 juli 2021, 16:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Berghuis heeft voor het eerst zelf gereageerd op zijn gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax. De aanvaller was de afgelopen weken waarschijnlijk de meestbesproken speler van de Eredivisie, maar reageerde vooralsnog niet op zijn transfer. Nu Ajax deze vanmiddag bevestigde, liet hij wel van zich horen. 

Op de website van zijn nieuwe werkgever legde hij uit waarom hij de stap maakte. "Ik ben 29 jaar en het was bekend dat ik graag nog een stap wilde maken", vertelde hij. "Belangrijk daarbij is dat ik mezelf sportief verder wil ontwikkelen. Bij het maken van de keuze voor mijn nieuwe club was ik naast mijn ontwikkeling als voetballer erg op zoek naar de combinatie van spelen om prijzen, spelen in de UEFA Champions League en in beeld blijven bij Oranje. Bij Ajax denk ik dat dit allemaal samenvalt."

Ook directeur voetbalzaken Marc Overmars ziet bij Ajax mogelijkheden voor Berghuis om zijn doelen waar te maken. "Samen met de andere technische mensen bij Ajax denk ik dat er nog rek in zit. Wij denken dat hij bij ons een nog betere speler kan worden. Dat mag hij vanaf deze zomer laten zien", reageerde hij.

Feyenoord

Kort na het persbericht van Ajax kwam ook Feyenoord met een bevestiging van het nieuws. In een kort statement werd verteld dat de laatste formaliteiten voor de overstap naar Ajax spoedig worden afgewikkeld. De club bedankte de voormalig aanvoerder voor alles wat hij voor de club betekend heeft. 

Lees ook: Ajax bevestigt akkoord met Feyenoord: Berghuis bijna Ajacied

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen