Bergsma over zaakwaarnemer De Vries: "Een geweldige tijd"

16 juli 2021, 13:07

Het overlijden van Peter R de Vries is hard aangekomen bij Léon Bergsma. De centrumverdediger van het Zwitserse FC Aarau werd jarenlang bijgestaan door De Vries en diens zoon Royce. Bergsma kijkt in gesprek met de NOS terug op een mooie tijd bij PR Sportmanagement.

Bergsma speelde jarenlang bij Ajax, waar hij medio 2016 zijn eerste profcontract tekende in het bijzijn van zaakwaarnemer De Vries. "Hij was daar ongelooflijk trots op. Mijn eerste profcontract, bij de club die alles voor hem was. Dat was een droom voor Peter. Ik denk nu vooral heel veel aan hem. Ik heb het hier wel heel erg moeilijk mee. Ze zijn altijd heel goed voor me geweest."

De 24-jarige Amsterdammer heeft mooie herinneringen aan zijn voormalig zaakwaarnemer. "Peter kwam supervaak kijken en had altijd een mening. Hij kwam ook gewoon langs toen ik in de A1 met Ajax uit tegen Feyenoord speelde. Stond hij daar na afloop rustig in de kantine, terwijl die gasten uit Rotterdam hem begonnen te belagen. Dat boeide hem niets. Alles was precies zoals je van Peter kon verwachten. Rechtdoorzee."

Bergsma wisselde na vier jaar van belangenbehartiger en vond het lastig om dat te vertellen aan De Vries. "Hij verdient de rechtstreekse benadering die hij anderen zelf ook altijd gaf. Dan moet je zelf dus wel de ballen hebben om daar als jonge jongen te zitten. Nee, dat was geen fijn gesprek voor mij. Peter heeft mij in elk geval uitstekend geholpen, samen met zijn zoon. Ik kijk terug op een geweldige tijd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen