U-turn in Sulemana-soap: Ajax lijkt toch mis te grijpen

15 juli 2021, 18:02   Bijgewerkt: 15 juli 2021, 18:23

Het leek erop dat Ajax de strijd om Kamaldeen Sulemana had gewonnen, maar de negentienjarige Ghanese aanvaller van FC Nordsjaelland lijkt nu toch een andere keuze te hebben gemaakt. Stade Rennes zou Sulemana volgens L'Equipe ervan hebben overtuigd om zijn loopbaan voort te zetten in Frankrijk.

De gerenommeerde Franse sportkrant schrijft dat Sulemana mogelijk vrijdag nog medisch wordt gekeurd door Stade Rennes. De nummer zes van het voorbije seizoen in de Ligue 1 heeft net als Ajax overeenstemming bereikt met Nordsjaelland over de transfervoorwaarden. Naar verwachting telt de Franse club om en nabij de vijftien miljoen euro neer voor de buitenspeler, die ook werd gelinkt aan Manchester United, OGC Nice en AS Monaco.

L'Equipe meldde eerder deze week nog dat Ajax de strijd om de handtekening van Sulemana had gewonnen. In Amsterdam ligt voor de aanvaller een contract voor vijf seizoenen klaar, maar naar het zich laat aanzien zal hij die niet ondertekenen. Stade Rennes heeft Sulemana 'de afgelopen uren' op andere gedachten gebracht, waardoor de speler spoedig naar Bretagne zal afreizen.

Er is de laatste tijd veel gezegd en geschreven over Sulemana. De aanvaller uit Ghana staat al geruime tijd in de belangstelling van Ajax, dat afgelopen winter ook al een poging waagde om hem weg te plukken uit Denemarken. Sulemana reisde in mei af naar Amsterdam om gesprekken te voeren en de faciliteiten te bekijken. Daarna ging Sulemana ook langs bij Stade Rennes, dat nu aan het langste eind lijkt te trekken.

Ajax-trainer Erik ten Hag sprak onlangs nog de hoop uit dat Sulemana zou worden aangetrokken. "Als Marc (Overmars, red.) zich ergens in vastbijt, dan laat hij niet snel los", gaf de oefenmeester tijdens een persbijeenkomst aan. Mochten de Amsterdammers daadwerkelijk misgrijpen, dan zullen zij zich oriënteren op andere opties. Naar alle waarschijnlijk zal Ajax op korte termijn wel de komst van Steven Berghuis wereldkundig maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen