FC Emmen strikt oude bekende met veel Eredivisie-ervaring

15 juli 2021, 16:51   Bijgewerkt: 15 juli 2021, 16:56

Lorenzo Burnet keert na een Deens avontuur terug op de Nederlandse velden. De dertigjarige linkervleugelverdediger heeft zich verbonden aan FC Emmen, zo maakt de club uit Drenthe donderdagmiddag via de officiële kanalen wereldkundig.

Burnet vertrok een jaar geleden bij Emmen om in Denemarken aan de slag te gaan bij HB Køge. Op het tweede Deense niveau kwam hij minder aan spelen toe dan gehoopt: slechts tien wedstrijden, waarvan zeven als basisspeler, in een heel seizoen. Nu keert Burnet terug naar de club waar hij in het seizoen 2019/20 eerder op de loonlijst stond.

"Mijn contract bij HB Køge liep af en toen kwam FC Emmen. Ik heb hier een mooi seizoen gehad, met iedere thuiswedstrijd een vol stadion. Ik was dan ook meteen enthousiast over een terugkeer. We gaan er alles aan doen om er een mooi seizoen van te maken", reageert Burnet, die in het verleden uitkwam voor FC Groningen, Slovan Bratislava (Slowakije), NEC en Excelsior. In de Eredivisie speelde hij in totaal 166 wedstrijden.

Het gedegradeerde Emmen trok eerder onder meer Teun Bijleveld, Indy Groothuizen, Peter van Ooijen, Jeroen Veldmate en Jeredy Hilterman aan. Burnet tekent voor één jaar in Drenthe. "Lorenzo is een jongen die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in Nederland. Hij is voor het type spel dat wij willen spelen een uitstekende linksback en hij kent de club al. Ik denk dat het voor ons, voor Lorenzo en voor de supporters een prachtige terugkeer is", aldus technisch manager Michel Jansen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen