Londense politie ontkent: niet gefaald, ondanks rellen bij EK-finale

15 juli 2021, 11:34   Bijgewerkt: 15 juli 2021, 11:53

De politiemacht van Londen spreekt tegen dat het gefaald heeft voor, tijdens en na de EK-finale tussen Engeland en Italië op Wembley. Mensen zonder tickets wisten middels geweld het stadion binnen te komen en er braken rond het stadion enorme rellen uit.

De Metropolitan Police stelt dat door hun optreden voorkomen is dat de finale uitgesteld moest worden. Zij waarschuwden de verantwoordelijken op Wembley van tevoren dat er erg veel mensen zonder tickets naar het stadion kwamen. Stewards konden de mensenmassa niet tegenhouden bij de toegangspoorten van het stadion, nadat er massaal op een aantal beveiligers werd ingelopen. Die konden slechts een enkeling tegenhouden, waardoor de andere voetbalfans vrij spel hadden om binnen te komen.

In gesprek met de BBC geeft een fan meer achtergrondinformatie over hoe het rellen tot stand kwam. Hij zat in een WhatsAppg-roep waarin tactieken werd uitgewisseld om het stadion in te komen zonder kaartje. De supporter beweert dat er stewards waren die zich lieten omkopen om fans zonder kaartje binnen te laten. Fans die geen kaartje hadden en betrapt werden, moesten het stadion uit, maar dat loste het probleem niet op: de supporters waagden gewoon een nieuwe poging.

De wedstrijd in Londen werd uiteindelijk zonder oponthoud afgewerkt, maar diverse fans mét kaartje moesten de eerste helft vanaf een andere plek of de trappen van de tribunes bekijken. De zoon van de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini zou slachtoffer zijn geweest, net als de spelersvrouwen van Engeland. Daarnaast raakte de vader van Harry Maguire gewond door de supportersincidenten.

Desondanks stelt plaatsvervangend adjunct-commissaris Jane Connors dat de politie goed heeft ingegrepen. "Ik accepteer niet dat de politieoperatie is mislukt en ik sta achter de moeilijke beslissingen die zijn genomen door politieagenten en de commandanten. Zonder hun onmiddellijke tussenkomst was het mogelijk dat deze wedstrijd had kunnen worden stopgezet", besluit ze in gesprek met de BBC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen