Vitesse trots op dubbelslag: "Niet gedacht dat het haalbaar was"

15 juli 2021, 11:00

Over drie weken speelt Vitesse de eerste Europese voorrondewedstrijd. De selectie van de Arnhemmers is na het aantrekken van doelman Markus Schubert (Schalke 04) en de Deense spits Nikolai Baden Frederiksen (Juventus) redelijk op orde. Dat stelt Johannes Spors..

''We hebben nu nog drie weken tot de eerste voorrondewedstrijd. Dat zou voldoende moeten zijn voor Thomas om het team helemaal klaar te stomen voor de belangrijke wedstrijden die eraan komen", vertelt de technisch directeur in De Telegraaf, die blij is met de nieuwe spits. "Frederiksen is een gemakkelijk scorende spits. Hij kan voorin op meerdere posities uit de voeten en past heel goed in onze speelwijze. Hij is dynamisch en agressief en heeft ook nog eens een superpersoonlijkheid. We hebben veel gesprekken moeten voeren met Juventus en ik ben heel blij, dat het is gelukt."

Ook met de doelman is hij in zijn nopjes, vertelt Spors. "Ik had niet gedacht, dat het haalbaar was om hem te contracteren. Het is geweldig dat het ons is gelukt. Schubert is een jonge, heel talentrijke doelman. Toen hij twee jaar geleden door Schalke 04 werd overgenomen van Dynamo Dresden stond hij te boek als een van de grootste keeperstalenten in Duitsland. Schubert had de keuze uit heel veel opties en we zijn heel gelukkig, dat hij voor Vitesse heeft gekozen", aldus de technisch manager, die stelt dat de selectie inmiddels redelijk compleet is.

De kans bestaat nog wel dat Oussama Tannane en Riechedly Bazoer vertrekken. Beide uitblinkers maken er geen geheim van dat ze graag een nieuwe stap zetten in hun carrière. "Voor beide spelers geldt, dat het nog vroeg in de transferwindow is. Er kan nog heel veel gebeuren en voor goede spelers is er in het voetbal altijd een markt", aldus Spors. "We gaan in principe niet veel meer doen. Dat kan nog veranderen door uitgaande transfers, maar ook bij een vertrek van Bazoer en/of Tannane is het niet zeker, dat we weer de markt opgaan. We hebben voldoende spelers die op hun posities kunnen spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen