'Sexy' Bayern München baalt van transfergeweld bij topclubs

15 juli 2021, 10:29

Bayern München plukte Dayot Upamecano weg bij rivaal RB Leipzig, maar meer grote transfers lijken deze zomer niet plaats te vinden in de Allianz Arena. Volgens technisch directeur Hasan Salihamidzic kan Der Rekordmeister in financieel opzicht niet opboksen tegen de Europese grootmachten.

De Bayern-bestuurder ziet met lede ogen aan hoe clubs als United en Paris Saint-Germain vrolijk met miljoenen smijten. Zelfs in tijden van de coronacrisis, waarin miljoenen worden misgelopen door lege stadions. "Het is niet gemakkelijk als je ziet hoe clubs investeren. Dan moet je proberen om op een andere manier sexy te zijn. Tegen zulke financiële daadkracht is niets in te brengen'', zegt Salihamidzic bij Sport1.

Upamecano werd voor 42,5 miljoen euro naar het zuiden van Duitsland gehaald en de 23-jarige linksback Omar Richards maakte transfervrij de overstap van Reading naar Beieren. De landskampioen nam al afscheid van grootverdieners Jérôme Boateng, Javi Martínez en David Alaba. Daarnaast zijn verdedigers Alphonso Davies en Lucas Hernández de komende weken nog niet in staat om te spelen door blessures. Het zorgt niet voor paniekaankopen, stelt Salihamidzic. "We beschikken over een uitstekende bezetting. We hebben veel jonge verdedigers die de concurrentie kunnen aangaan."

Onder Louis van Gaal stond Bayern München bekend als een talentenfabriek, maar dat is er de afgelopen seizoen te weinig uitgekomen. Dat moet veranderen, stelt CEO Oliver Kahn. Het is een van de redenen waarom de club Julian Nagelsmann zo graag wilde hebben als nieuwe oefenmeester. "De campus zal in de toekomst een belangrijke factor voor ons zijn. Julian is een heel ambitieuze coach die goed is in het opleiden van jonge spelers. We willen juist dat Julian spelers die nog niet in beeld waren naar voren brengt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen