Gullit: "Probleem ligt meer bij clubleiding dan bij Berghuis"

15 juli 2021, 08:52   Bijgewerkt: 15 juli 2021, 11:03

Ruud Gullit weet uit ervaring hoe gevoelig de transfer van Steven Berghuis ligt. De oud-prof verruilde in 1985 Feyenoord voor PSV. Hij ziet paralellen met de huidige situatie van Feyenoord en Berghuis. "Het werd sindsdien alleen maar minder", weet Gullit nog over zijn transfer.

"Het lukt Feyenoord maar niet om over een langere periode succesvol te zijn. In mijn tijd kwamen spelers als Rep en Tahamata, die hadden hun beste tijd gehad. Ik wilde iets winnen", vertelt Gullit in De Volkskrant. "Cruijff zei al tegen me: 'Als je niet kan groeien, moet je verder kijken en dan krijg je een hele hoop stront over je heen. Jij bent geen Ruud Geels, jij hebt een andere status.'"

De voorspelling van Cruijff kwam uit. "Ik kreeg vervelende berichten. In de Kuip schreeuwden ze 'geldwolf' en nog wel ergere dingen, ze gooiden trossen bananen. Dat nam je maar." Anderzijds begreep Gullit ook dat de supporters van Feyenoord boos waren. "Zoals ik die ook nu begrijp over Berghuis. Maar het probleem ligt toch meer bij de clubleiding dan bij de speler."

Gullit vervolgt: "Er is nooit geld. Toen ik er trainer was kon ik ook alleen transfervrije spelers halen. Hoe kun je dan presteren? Spelers als Kuyt en Kalou werden beter, gingen later voor veel geld naar Engeland en nog was het niet goed. Nu kan er ook niets. Dus als er dan een goede speler weggaat naar de rivaal dan snap ik dat je daar als supporter vreselijk van baalt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen