Benítez reageert op balende Everton-fans: "Ik ben niet bang"

Benítez reageert op balende Everton-fans: "Ik ben niet bang"

15 juli 2021 – De spandoeken gericht tegen hem hebben Everton-manager Rafa Benítez niet angstig gemaakt. Voor hij zijn contract tekende bij de club uit Liverpool, werden meerdere haatdragende berichten de wereld ingeslingerd. De Spaanse coach staat er niet goed op bij de fan,s omdat hij in het verleden werkzaam was voor de rivaal.

'Niet welkom', was nog de meest aardige boodschap die hing aan het stadionhek. Een andere boodschap bevatte de nodige scheldwoorden, terwijl er in de buurt van het huis van Benítez een spandoek hing met de tekst: 'We weten waar je woont, teken niet'. Benítez werkte jarenlang succesvol bij Liverpool en noemde Everton destijds 'een kleine club'. Dat wordt hem natuurlijk niet in dank afgenomen door de supporters en dat laten ze duidelijk merken. 

De Spaanse oefenmeester laat zich echter niet van zijn stuk brengen door de negatieve reacties van de achterban. "Absoluut niet. Toen ik met de club ging praten was ik er al van overtuigd dat dit een geweldige kans was. Het was een makkelijke beslissing voor mij. Ik ben niet bang, juist het tegenovergestelde. Ik wil winnen en weer ambitieus zijn", wordt Benítez geciteerd door Voetbal International.

"Misschien waren het maar twee mensen die de spandoeken hebben opgehangen, ik weet het niet. Het is beter om positief te denken. Er zijn ook een boel mensen die mij aanmoedigen, daar ben ik erg blij mee. De Evertonians in mijn buurt zijn blij, ook de Liverpudlians accepteren dit als een mooie kans voor mij om terug te keren in de Premier League", aldus de trainer, die de stadsderby voor het eerst speelt op 30 november. Dan speelt Everton thuis op Goodison Park.

gerelateerd