Done deal! Stengs maakt voor vijftien miljoen overstap naar Nice

14 juli 2021, 21:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfer van Calvin Stengs naar OGC Nice is al afgerond. Dat werd woensdagavond bevestigd door AZ zelf. De aanvaller was woensdag afgereisd naar Frankrijk om zijn overstap af te ronden, waarna de transfer nog dezelfde dag in kannen en kruiken was. 

Stengs zelf was het met Nice eens geworden over een vijfjarig contract. Het laatste obstakel was volgens Voetbal International de transfersom: het eerste bod van tien miljoen euro werd door AZ te laag bevonden. Uiteindelijk zijn de ploegen het eens geworden over een transfersom van rond de vijftien miljoen euro. Daarmee is hij na Vincent Janssen (22 miljoen), Alireza Jahanbakhsh (19 miljoen) en Guus Til (18 miljoen) de op drie na duurste verkoop uit de clubhistorie. 

De interesse van Nice heeft Stengs naar verluidt mede te danken aan Steven Berghuis. Nadat de Feyenoorder voor de pikante overstap naar Ajax koos, schakelde Nice - dat eveneens geïnteresseerd was - door naar de AZ-aanvaller. Bij Nice wordt Stengs onder meer ploeggenoot van oud-Ajacied Kasper Dolberg. De club eindigde vorig seizoen als nummer negen in de Ligue 1. 

Boadu

Stengs lijkt komend seizoen niet de enige voormalig AZ-speler in de Ligue 1 te worden. Ook Myron Boadu zal hoogstwaarschijnlijk op korte termijn tekenen, hij bij AS Monaco. Hij zal naar verluidt eveneens rond de vijftien miljoen euro op gaan leveren. Daarnaast meldde Foot Mercato vanmiddag dat Stade Rennes interesse heeft in Teun Koopmeiners, al lijkt die transfer nog een stuk minder dichtbij. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen