Done deal: PSG rondt met Donnarumma derde toptransfer af

14 juli 2021, 19:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gianluigi Donnarumma is definitief speler van Paris Saint-Germain. Dat de 22-jarige doelman de transfer ging maken was al geen geheim meer, maar zijn komst werd woensdagavond ook bevestigd door de Franse club. Na Georginio Wijnaldum en Sergio Ramos is Donnarumma de derde topaankoop van PSG.

De transfer van de jonge topdoelman hing al geruime tijd in de lucht, te meer omdat zijn contract bij AC Milan was verlopen. Daarmee hoefde PSG net als bij de twee eerder genoemde transfers opnieuw geen transfersom te betalen. Donnarumma zette zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2026 aan de club verbindt. Hij zal onder de lat gaan concurreren met Keylor Navas. 

De boomlange Italiaanse doelman brak al op zestienjarige leeftijd door bij AC Milan, waar hij van 2013 tot deze zomer speelde. Al op 22-jarige leeftijd heeft hij 251 officiële duels namens de club achter zijn naam staan. Daarnaast speelde hij 33 interlands namens Italië en was hij een van de uitblinkers tijdens het gewonnen EK. Donnarumma stopte in de finale de beslissende strafschop van Bukayo Saka. 

Over de ambities van PSG bestaan inmiddels geen twijfels meer. Met de komst van de transfervrije Wijnaldum, Ramos en Donnarumma en de transfer van Achraf Hakimi, die de club zestig miljoen euro kostte, wil de club de Ligue 1-titel heroveren op Lille en hoopt het eindelijk de in de prijzenkast ontbrekende Champions League-titel binnen te slepen. Met uiteraard ook spelers als Neymar, Kylian Mbappé, Ángel Di Mariá heeft de club komend seizoen op papier een absoluut droomelftal staan. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen