Oosting blij in nieuwe rol; Jansen reageert op transferverhalen

14 juli 2021, 17:38   Bijgewerkt: 14 juli 2021, 17:44

Thijs Oosting speelde woensdagmiddag een hoofdrol in het vierde oefenduel van AZ. In de laatste minuut schoot hij met een knalharde volley de gelijkmaker (1-1) binnen tegen het KRC Genk van John van den Brom. "Ik hoefde niet na te denken en kon 'm vol op de volley nemen", zei hij achteraf op de clubkanalen van AZ.

Oosting is misschien wel een van de interessantste AZ-spelers om op te letten tijdens deze voorbereiding. De aanvallende middenvelder wordt, anticiperende op een vertrek van Owen Wijndal, namelijk getest als linksachter. "Voor m'n gevoel gaat het oké", zei hij over zijn nieuwe positie. "Ik kan lekker m'n energie kwijt aan de linkerkant."

Lees ook: AZ vindt opvolger Wijndal intern met 'de nieuwe Michael Reiziger'

De rol van Oosting was tegen Genk nog wat extra gewijzigd, omdat trainer Pascal Jansen een 5-3-2-formatie wilde uitproberen. "Met vijf heb ik toch wat meer ruimte om naar voren te komen. Met vier moet je af en toe zelf de laatste man zijn", legde Oosting uit. "Tot nu toe bevalt het me wel. Ik kan veel vooruit en daarbij ook mijn verdedigende taken uitvoeren."

Lees ook: AZ voorkomt op valreep nederlaag bij debuut Pavlidis

Stengs en Boadu

Tegen Genk moest AZ het stellen zonder Calvin Stengs - die in Frankrijk was om zijn transfer naar OGC Nice af te ronden - en Myron Boadu. Laatstgenoemde ontbrak wegens een blessure, maar staat zelf ook in de nadrukkelijke belangstelling van een Ligue 1-club: AS Monaco. Trainer Pascal Jansen reageerde tegenover ESPN nuchter op de transferperikelen. "De transferwindow duurt tot eind augustus, dus er kan nog van alles gebeuren. Nu staan deze jongens volop in het nieuws, maar ik laat het op me afkomen. Als het definitief is, hoor ik het vanzelf."

Lees ook: 'Berghuis-transfer helpt Calvin Stengs naar Ligue 1'

Lees ook: Fabrizio Romano geeft update over nakende transfer Myron Boadu

"Of ze nog terugkomen, zal moeten blijken. Dat weet ik niet", ging hij verder. "Tot op heden hebben we heel intensief contact met elkaar. We komen net van een trainingskamp en ik moet eerlijk zeggen dat ik bij beide heren geen onachtzaamheid heb kunnen bespeuren. Integendeel: ze zijn gewoon volop bezig met het teamproces en willen daar hun bijdrage in blijven leveren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen