Antonucci krijgt de tijd: "Over verhuur valt niet te praten"

14 juli 2021, 14:32

Francesco Antonucci lijkt vooralsnog niet helemaal te passen in het systeem waarmee Arne Slot bij Feyenoord wil spelen, maar technisch directeur Frank Arnesen is niet voornemens de 22-jarige Belgische middenvelders tijdelijk elders te stallen.

In een interview in het Algemeen Dagblad geeft Arnesen aan dat hij nog steeds achter de komst staat van Antonucci, die een jaar geleden werd overgenomen van AS Monaco en vervolgens aan FC Volendam werd verhuurd. "Franco is in balbezit echt een geweldige speler, alleen niet echt een loper. Nou, dan moet hij dat aspect maar aan zijn spel toevoegen. Die jongen is 22 jaar, hij krijgt de tijd zich te ontwikkelen", zegt Arnesen. "Over verhuur valt niet te praten."

Antonucci maakte de afgelopen twee seizoenen veel indruk bij Volendam. Zijn statistieken zijn ook veelbelovend: vijftien doelpunten en zestien assists in 51 wedstrijden. En dat als middenvelder. Nu Steven Berghuis op het punt staat bij Ajax te tekenen, kan Feyenoord wil iemand gebruiken die het verschil kan maken.

De vraag is of Antonucci dat is. Met Guus Til haalde Feyenoord een geduchte concurrent voor de Belg. "Antonucci heeft het in de eerste divisie hartstikke goed gedaan. Maar om een elftal op te hangen aan een speler die in de eerste divisie goed was, dat is erg kort door de bocht. Ik heb nu een lopende nummer tien met Til en een creatieve nummer tien met Antonucci. En ze kunnen op meer posities uit de voeten. We kunnen ook nog met twee aanvallende middenvelders spelen", zei Slot eerder al eens tegen bovengenoemde kraant.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen