Ajax beloont loyaliteit Tadic met verlenging megacontract

14 juli 2021, 09:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax gaat het contract van Dusan Tadic openbreken en verlengen tot de zomer van 2027, zo weten De Telegraaf en Voetbal International woensdagmorgen te melden. De 32-jarige Servische aanvaller weerstond verleidingen van FC Barcelona en AC Milan en ziet zijn loyaliteit nu beloond worden.

Tadic lag al tot medio 2026 vast bij Ajax. Tot 2023 als speler en tot 2026 als (jeugd)trainer. Dat is nu verlengd tot 2024 en 2027. Zo is de aanvaller ook de komende jaren nog in de Johan Cruijff ArenA te bewonderen. Sinds zijn komst drie jaar geleden won Ajax onder meer twee landstitel en werd de halve finale van de Champions League bereikt. Tadic was in 149 officiële wedstrijden voor Ajax bij liefst 146 doelpunten betrokken: 76 keer scoorde hij zelf, 70 keer was hij de aangever.

Tadic werd deze maand in verband gebracht met een overgang naar AC Milan. Het verhaal deed zelfs de ronde dat de Serviër zijn ja-woord had gegeven aan de Italiaanse club, maar dat bleek niet te kloppen. "Hoe kan ik teleurgesteld zijn dat een transfer naar AC Milan niet doorgaat? Ik speel voor mijn droomclub. Ik ben er heel trots op. (...) Ze hebben contact gehad met mijn zaakwaarnemer. Niet met mij, ik wil me alleen focussen op voetbal", zei hij tegen Voetbal International.

"Het is kansloos dat ze nu onze captain weghalen", gaf directeur voetbalzaken Marc Overmars eerder al aan. "Onze aanvoerder zal dit jaar niet vertrekken. Hij is zo belangrijk voor de club, in meerdere facetten. Hij is het cement tussen de stenen. Het is dus een duidelijke nee van onze kant, hij is niet te koop."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen