Willem II doet zaken en haalt twee nieuwelingen binnen

13 juli 2021, 20:10

Nikos Michelis en Max Svensson mogen zich vanaf vandaag speler van Willem II noemen. Michelis komt op huurbasis over van AC Milan, terwijl Svensson Helsingborg IF achter zich laat voor een nieuwe uitdaging in Tilburg. De nieuwelingen werden dinsdagavond gepresenteerd in het Koning Willem II Stadion.

Michelis (20) wordt dus gehuurd van AC Milan, maar Willem II heeft een optie om hem definitief over te nemen. De Griekse centrumverdediger is ook jeugdinternational en was in zijn geboorteland actief bij Asteras Tripolis. "Ik heb in Italië veel geleerd over wat nodig is om op mijn positie te slagen. Ik denk dat mijn ervaringen bij AC Milan mij in de Eredivisie gaan helpen", aldus de nieuweling op de clubwebsite.

Svensson (23) heeft voor drie seizoenen getekend bij de Brabantse club. De vleugelaanvaller komt over van Helsingborg, dat uitkomt op het tweede niveau van Zweden. In de hoofdmacht kwam hij tot 161 wedstrijden en 37 doelpunten. "Andere clubs toonden interesse, maar Willem II heeft van die clubs altijd mijn voorkeur gehad. De Nederlandse manier van voetballen past perfect bij mij", sprak Svensson na zijn presentatie.

Willem II roerde zich al behoorlijk op de transfermarkt. Zo werd Emil Bergström overgenomen van competitiegenoot FC Utrecht. Met Mike Trésor Ndayishimiye (KRC Genk), Vangelis Pavlidis (AZ), Sebastian Holmén (Rizespor), Jordens Peters (gestopt), Arijanet Muric (terug naar Manchester City) en Sven van Beek (transfervrij) vertrok al een groot aantal belangrijke spelers uit het Koning Willem II Stadion.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen