Jorginho droomt van Ballon d'Or: ''Niemand heeft meer gewonnen"

13 juli 2021, 21:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jorginho droomt van het winnen van de Ballon d'Or. De middenvelder van Chelsea en het Italiaanse elftal won dit seizoen de Champions League en het Europees kampioenschap. Qua prijzen behoort hij dus tot de absolute top deze voetbaljaargang. Of dat genoeg is voor de individuele prijs? Dat is afwachten.

"We dromen allemaal. Maar ik zal eerlijk zijn: het ligt aan de criteria op basis waarvan de prijs wordt toegekend. Als het gaat om talent, dan weet ik dat ik niet de beste ter wereld ben. Maar als het gaat op basis van gewonnen prijzen, nou ja, niemand heeft meer gewonnen dan ik in het afgelopen seizoen. Hoe ik mezelf zie in vergelijking tot Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar? Dat zijn compleet andere spelers, maar nogmaals: het gaat om de criteria", vertelt de Italiaan in gesprek met Sport TV.

De winnaar van de Ballon d'Or wordt bepaald door een stemming. Allereerst stelt organisator France Football een shortlist van dertig spelers samen, waarna een journalist, de bondscoach en de aanvoerder van ieder land mogen beslissen wie zij de beste speler vinden. Jorginho hoopt dus op behoorlijk wat stemmen nu hij de twee grootste prijzen van Europa op zak heeft. In de finale miste hij wel een strafschop, maar dat werd hem en zijn ploeggenoten niet fataal. Engeland miste namelijk vaker vanaf de penaltystip.

"Het was allemaal gepland. Ik wist dat Donnarumma hem ging houden", grijpt de middenvelder. "Ik geef altijd alles voor het elftal, maar dat blijkt soms helaas niet genoeg. Toen ik de penalty miste, stortte mijn wereld in. Ik wilde Italië de overwinning bezorgen. Gelukkig hebben we een fenomeen in het doel staan. Hij heeft me gered."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen