UEFA stelt onderzoek in naar ongeregeldheden EK-finale

UEFA stelt onderzoek in naar ongeregeldheden EK-finale

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 juli 2021 – De UEFA gaat een onderzoek instellen naar aanleiding van de ongeregeldheden rond de EK-finale tussen Italië en Engeland. Dat melden meerdere Engelse media. Op Wembley ging het voorafgaand aan de wedstrijd helemaal mis en de Europese voetbalbond gaat bekijken hoe dat heeft kunnen gebeuren. De FA kreeg eerder al een boete na de halve finale tegen Denemarken.

De finale van het EK werd afgelopen zondagavond bezocht door ruim 67.000 toeschouwers. Buiten Wembley ging het echter helemaal mis toen mensen zonder kaartje zichzelf toegang wilde verschaffen tot het stadion. De aanwezige stewards konden de menigte niet in bedwang houden en binnen gingen Engelsen met elkaar op de vuist.

Ook de halve finale tegen de Denen was al onderwerp van gesprek bij de UEFA. Engelse fans staken namelijk vuurwerk af, schenen met een laser in het gezicht van doelman Kasper Schmeichel en verstoorden de nationale volksliederen. De FA kreeg daarom al een boete van 30.000 euro opgestuurd. De halve finale werd ook op Wembley gespeeld.

Daarnaast sprak de UEFA zich ook uit over het online racisme ten opzichte van de spelers van Engeland. Na de verloren finale waren Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka op social media slachtoffer van racisme. Facebook en Twitter grepen gelukkig snel in en haalden de berichten weg. De afzenders worden. van de platforms geweerd.

Reacties

gerelateerd