Debuut Brobbey voor Leipzig laat nog even op zich wachten

13 juli 2021, 15:25

Brian Brobbey komt voorlopig nog niet in actie voor RB Leipzig. De negentienjarige Nederlandse aanvaller is nog altijd niet volledig hersteld van de hamstringblessure die hij in mei bij Jong Oranje tijdens het EK Onder-21 opliep.

Brobbey traint zodoende voorlopig nog niet met zijn nieuwe ploeggenoten. De komende dagen vervolgt hij zijn herstel in het Athletes Performance Center (APC) in Thalgau, zo laat de Leipzig dinsdag via de officiële kanalen weten. Aan het eind van deze week keert hij terug bij zijn club.

Door de hamstringblessure miste Brobbey de knockout-fase van het EK Onder-21 en daarna is hij ook niet meer in actie gekomen. De oefenwedstrijd tegen AZ, die komende zaterdag op het programma staat, gaat aan zijn neus voorbij. Waarschijnlijk mist Brobbey eind deze maand ook het weerzien met zijn oude club Ajax.

Brobbey koos er eerder dit jaar voor de contractonderhandelingen met Ajax te staken en zijn toekomst te verbinden aan Leipzig. In Oost-Duitsland ondervindt hij hevige concurrentie voor de spitspositie. Zo trok de nummer twee van het voorbije Bundesliga-seizoen onlangs André Silva aan. De Portugese spits maakte afgelopen seizoen liefst 28 competitiedoelpunten voor Eintracht Frankfurt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen