Donnarumma verklaart ijskoude reactie na laatste penalty

13 juli 2021, 08:22

Onbewogen verliet Gianluigi Donnarumma de doelmond toen hij zondagavond de beslissende strafschop van Bukayo Saka keerde en Italië aan de Europese titel hielp. IJskoud, zo werd zijn reactie zelfs genoemd. Maar de vork blijkt nu toch wat anders in de steel te zitten.

Donnarumma had namelijk niet door dat de strafschoppenserie voorbij was. Eigenlijk liep de 22-jarige doelman, die spoedig zal worden gepresenteerd bij Paris Saint-Germain, terug naar zijn plek in de veronderstelling dat hij opnieuw in actie zou moeten komen. Pas toen hij zijn ploeggenoten op hem af zag stormen, realiseerde Donnarumma dat de titel was binnengehaald.

"Ik juichte niet omdat ik niet doorhad dat we hadden gewonnen. Nadat dat ik de penalty keerde, wachtte ik op de check van de VAR. Toen zag ik mijn teamgenoten op me afrennen en had ik door wat er aan de hand was", geeft Donnarumma toe tegenover Sky Sport Italia. Eerder in de penaltyreeks dacht de doelman nog dat Engeland de titel had gewonen. "Ik lag al op de grond toen Jorginho miste, ik dacht dat we hadden verloren."

Donnarumma, door de UEFA verkozen tot beste speler van het EK, speelde in de strafschoppenreeks een cruciale rol door niet alleen de penalty van Saka, maar ook die van Jadon Sancho te keren. Bij de Engelsen miste ook Marcus Rashford (paal) vanaf elf meter.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen