Kuijt: Berghuis is door Frank de Boer in armen van Ajax gedreven

13 juli 2021, 07:55

Dirk Kuijt vindt het teleurstellend dat Steven Berghuis zijn loopbaan voortzet bij Ajax. Zelf zou de oud-speler van Feyenoord de overstap naar de aartsrivaal nooit hebben gemaakt. Kuijt denkt dat Frank de Boer onbedoeld Berghuis in de armen van Ajax heeft gedreven.

Naar verwachting wordt de transfer van Berghuis deze dinsdag afgerond. "Wat levert deze stap hem op?", vraagt Kuijt zich af in De Telegraaf. "Alles wat hij met Feyenoord heeft gepresteerd, gooit hij in één keer in de prullenbak. Hoewel hij bij Ajax veel meer zal verdienen, gaat het bij hem niet om het geld. Kennelijk ziet hij andere voordelen, zoals in de Champions League spelen en zijn kansen op het WK van volgend jaar in Qatar vergroten."

Op het EK kwam Berghuis nauwelijks aan spelen toe, wat volgens Kuijt de keuze van de aanvaller voor Ajax heeft beïnvloed. "Als Frank op het EK niet voor 5-3-2, maar 4-3-3 had gekozen, had Berghuis de Dumfries van het toernooi, de Oranje-uitblinker kunnen worden", stelt Kuijt. "Hij verkeerde voor het EK in een geweldige vorm en heeft het in het systeem met drie aanvallers bij het Nederlands elftal goed gedaan. Had hij dit EK alles en goed gespeeld, dan zou hij er in Europa veel beter opstaan en zou hij niet naar Amsterdam hoeven gaan."

Kuijt had tot voor de start van het EK nog af en toe contact met Berghuis. "Destijds wilde hij nog graag een buitenlandse stap maken. Laten zien dat hij nu veel beter is dan in zijn tijd bij Watford, waar het niet werd wat hij ervan had gehoopt. Kennelijk zijn uiteindelijk niet die clubs gekomen, waar hij op hoopte en wil hij nu bij Ajax het maximale uit zijn carrière halen."

Dat Ajax in de zoektocht naar een buitenspeler is uitgekomen bij Berghuis, begrijpt Kuijt wel. "Er is geen rechtsbuiten met – aanvallend gezien – zó veel rendement. En als je hem dan voor die prijs kunt kopen, dan snap ik dat heel goed", aldus Kuijt. "Ik vind het pijnlijk dat Feyenoord nu in de financiële situatie zit dat ze een speler relatief zo makkelijk naar Ajax moeten laten vertrekken, terwijl zijn waarde natuurlijk vele malen hoger is. De club had zich zo moeten beschermen dat de beste spelers niét naar de aartsrivaal kunnen gaan of voor de absolute hoofdprijs. Dit is dramatisch."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen