Van Drongelen blij met Union Berlin: "Rugzak bij HSV was te vol"

12 juli 2021, 21:51

Rick van Drongelen verliet Hamburger SV deze zomer om met Union Berlin aan de slag te gaan in de Bundesliga. De centrumverdediger heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging en is blij dat hij in een andere omgeving is terechtgekomen. De afgelopen jaren maakte hij bij HSV namelijk veel mee.

"IK heb lang bij HSV gezeten en daar heb ik erg veel meegemaakt", vertelt Van Drongelen in gesprek met Kicker. "Er waren zeer slechte momenten, mentaal pittige momenten en ook juist positieve ervaringen. Het was voor mij goed om in een nieuwe omgeving mijn hoofd leeg te maken. Als ik voor mijn vijfde jaar bij HSV was gegaan, raakte mij rugzak te vol."

Nadat het met de club uit Hamburg niet lukte om naar de Bundesliga te promoveren, maakte hij zelf wel de stap naar het hoogste niveau. "Dit is een mooie kans bij Union. We spelen in de Bundesliga, hebben een mooie stadion, de sfeer is goed en de club heeft de afgelopen jaren laten zien zichzelf flink te ontwikkelen", aldus de ex-Spartaan, die direct een goed gevoel bij de club had.

"In de gesprekken met Union werd meteen verteld dat ze me kenden van voor mijn blessure", zegt Van Drongelen, die ruim een jaar geleden een zware knieblessure opliep. "Ze geloven hier in mijn kwaliteiten en ik voel me goed. Dit is een mooie plek om mezelf verder te ontwikkelen. Maar ze moeten niet verwachten dat ik de superster ben. Ik speel voor het team."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen