'NL League zet streep door BeNeLiga; plan voor toernooi'

12 juli 2021, 20:58

Er lijkt definitief een streep te kunnen door de plannen voor een BeNeLiga. Door de lancering van de NL League gaat een competitie met Nederlandse en Belgische clubs er niet komen. Op de achtergrond is men wel bezig met een bijzonder toernooi met de topclubs uit beide landen.

In Nederland zitten de clubs sowieso niet op de BeNeLiga te wachten. In de afspraken rond de NL League staat daarnaast dat er tot medio 2025 geen grote veranderingen zullen plaatsvinden. Ook daarna zullen de Nederlandse clubs niet staan te springen om de gezamenlijke competitie op poten te zetten. Volgens Voetbal International wordt er wel gewerkt aan een toernooi.

VI weet namelijk dat Deloitte en Touche achter de schermen blockbusters-toernooi. Hierin spelen de beste drie of vier clubs van beide landen in een speciaal toernooi tegen elkaar. Door deze nieuwe 'beker' zouden de topclubs uit de Eredivisie en de Jupiler Pro League een behoorlijke zak geld kunnen verdienen. Er zijn echter ook een aantal opstakels.

Het is namelijk de bedoeling om deze aparte competitie naast de reguliere competities en bekertoernooien af te werken. Aan de andere kant betekent het wel meer topwedstrijden, die de clubs geld op gaan leveren. Afgelopen seizoen werd de top drie in Nederland gevormd door Ajax, PSV en AZ.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen