Southgate denkt niet aan opstappen en veroordeelt online racisme

12 juli 2021, 17:55

Gareth Southgate is niet van plan om afscheid te nemen van de nationale ploeg van Engeland. De bondscoach ging zondagavond in de EK-finale na strafschoppen onderuit en heeft wat tijd nodig om alles te verwerken. Op een persconferentie sprak hij zich ook uit over het online racisme ten opzichte van spelers.

In de strafschoppenserie faalden Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka namelijk vanaf elf meter. Dat leidde tot een stormvloed aan racistische uitlatingen op social media. "Dit tolereren wij natuurlijk niet en het is absoluut niet waar wij voor staan. Wij zijn een lichtbaken geweest in het samenbrengen van mensen. Het nationale elftal is er voor iedereen."

Lees ook: Engeland walgt van racisme tegen spelers na mislopen titel

De aangeslagen Southgate gaat de komende tijd vooral uitrusten na een pittig toernooi. Hij weigert zelf op te stappen bij de nationale ploeg. "Het is nu niet het juiste moment om daar over na te denken. We moeten ons natuurlijk zien te kwalificeren voor het WK van 2022 in Qatar. Ik heb tijd nodig om de finale terug te kijken, terug te blikken op het toernooi en uit te rusten."

"Het eist zijn tol om je land te vertegenwoordigen op een groot toernooi. Zoals ik hier nu zit, wil ik het team graag meenemen naar Qatar", aldus de bondscoach, die begin september alweer aan de slag moet met zijn team. Dan wordt de WK-kwalificatie namelijk hervat met een uitwedstrijd tegen Hongarije. De Engelsen hebben na drie wedstrijden negen punten in groep I.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen