Mazraoui ziet jongelingen presteren: "Concurrentie is altijd goed"

12 juli 2021, 17:25

Noussair Mazraoui is na een seizoen vol blessureleed helemaal terug bij Ajax. De international van Marokko heeft een vervelende periode achter de rug en heeft dus zin om weer te beginnen met de Amsterdammers. Inmiddels heeft hij er met Jurriën Timber en Devyne Rensch twee geduchte concurrenten bij.

Timber en Rensch maakten afgelopen seizoen 'gebruik' van de blessure van Mazraoui en zullen rekenen op veel speeltijd in het nieuwe voetbaljaar. De rentree van Mazraoui stelt trainer Erik ten Hag voor een behoorlijk dillema. "Concurrentie is altijd goed. Het zorgt ervoor dat je scherp blijft en niet verslapt. Het is aan mij om te laten zien dat ik in Ajax 1 thuishoor", aldus Mazraoui in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Mazraoui (23) speelde onder Ten Hag ook veel op het middenvelder, maar richt zich nu op de rechtsbackpositie. "Zoals ik er nu over denk, wil ik heel mijn loopbaan op die positie blijven staan. Ik ben fysiek weer helemaal fit en sta echt heel hard te popelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen", vervolgde de rechtspoot, die het seizoen met Ajax op zaterdag 8 augustus opent met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

Voor die tijd hoopt de twaalfvoudig international meer duidelijkheid te kunnen geven over zijn contract. Mazraoui ligt namelijk tot medio 2022 vast in de Johan Cruijff ArenA en heeft nog altijd niet verlengd. Het lijkt er echter op dat er op de achtergrond hard wordt gewerkt om dat in orde te maken. "Ik hoop dat ze eruit komen. Ik speel al zestien seizoenen bij Ajax en zou er graag nog wat jaartjes aan vastplakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen