Feyenoord verwacht dat arbitragezaak met Advocaat uitblijft

Feyenoord verwacht dat arbitragezaak met Advocaat uitblijft

12 juli 2021 – Feyenoord verwacht niet dat het financiële geschil met Dick Advocaat zal leiden tot een arbitragezaak. De vertrokken trainer claimt recht te hebben op een bonus omdat de Rotterdammers zich onder zijn leiding plaatsten voor de voorrondes van de Conference League.

Feyenoord gaat er volgens De Telegraaf van uit dat Advocaat en zijn assistent Cor Pot het niet tot een arbitragezaak zullen laten aankomen om hun claim door te zetten. De club stelt dat 'dat de contracten juridisch zijn dichtgetimmerd'. Feyenoord won de afgelopen jaren dankzij Joris van Benthem, de huisadvocaat van de Rotterdammers, vele andere juridische geschillen.

"Het gaat om het principe, niet om het geld. We hebben Feyenoord in bijna twee jaar op een hele positieve manier neergezet", zei Advocaat onlangs bij VI EK Live. Via de play-offs veroverden de Rotterdammers het Europese ticket. "Dat is Europees voetbal. Daar hebben ze bij Feyenoord trouwens een ander idee over: zij vinden dit geen Europees voetbal. Dat krijgt nog wel een staartje..."

Feyenoord liet eerder al weten een eventuele arbitragezaak met vertrouwen tegemoet te zien. "De voorrondes Conference League zijn bewust niet in het contract opgenomen, want dit kost Feyenoord eerder geld dan dat het substantieel iets oplevert", zei een woordvoerder tegen RTV Rijnmond.

gerelateerd