Feyenoord-fans verbranden shirts Steven Berghuis

12 juli 2021, 14:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De supporters van Feyenoord nemen het Steven Berghuis niet in dank af dat hij zijn loopbaan vervolgt bij Ajax. Op social media gaat een filmpje rond waarop te zien is dat Feyenoord-shirts met de naam van Berghuis erop worden verbrand.

Remco Ravenhorst, voorzitter van supportersvereniging De Feijenoorder, merkt dat de achterban van Feyenoord zich verraden voelen door Berghuis. "Kijk, elke voetballer is er natuurlijk vrij in om een bepaalde keuze te maken. De frustratie in deze transfer zit 'm vooral in het feit dat Berghuis jarenlang een soort clubliefde geacteerd heeft. Hij zou nooit een binnenlandse transfer maken, omdat hij zo gek was op Feyenoord. Hij zocht geregeld de interactie met onze supporters. Nou, die clubliefde heeft hij blijkbaar niet. Anders zou hij deze gevoelige stap namelijk nooit maken", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

In Amsterdam zijn de reacties wisselend. "De emoties schieten van links naar rechts", laat Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van de Supportersvereniging Ajax, weten. "Een deel van onze supporters juicht het toe dat de club erin geslaagd is om de aanvoerder en beste speler van Feyenoord binnen te halen. Een ander deel ziet zijn komst totaal niet zitten. De gevoelens zijn echt heel ambivalent."

Het is inmiddels niet meer de vraag of, maar wanneer Ajax de komst van Berghuis wereldkundig maakt. De 29-jarige buitenspeler wordt voor een transfersom van maximaal 6,5 miljoen euro overgenomen van de aartsrivaal. In de Johan Cruijff ArenA tekent Berghuis een contract voor vier seizoenen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen