RKC presenteert Büttner: "Zijn kwaliteiten staan buiten kijf"

12 juli 2021, 14:33

RKC Waalwijk heeft de komst van Alexander Büttner afgerond. De 32-jarige linkervleugelverdediger, die de voorbije weken zijn conditie al op peil hield in Waalwijk, heeft zich voor één jaar verbonden aan de nummer vijftien van het voorbije seizoen in de Eredivisie.

"De kwaliteiten van Alexander staan buiten kijf. Met bijna 300 officiële duels op het hoogste niveau op zijn naam brengt hij bovendien een bak aan ervaring mee. Alexander is een veelzijdige speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Zijn komst zorgt voor een balans tussen jong talent en ervaring binnen onze selectie", reageert algemeen directeur Frank van Mosselveld.

Büttner begon zijn loopbaan bij Vitesse, maakt in 2012 een toptransfer naar Manchester United en stond daarna bij Dinamo Moskou, RSC Anderlecht, opnieuw Vitesse en New England Revolution op de loonlijst. "Na een aantal weken te hebben meegetraind bij RKC ben ik blij om nu mijn contract te tekenen. De RKC-beleving is mij erg goed bevallen en ik kijk er naar uit om komend seizoen mijn steentje bij te dragen", zegt hij.

Büttner is de derde zomeraanwinst van RKC. Eerder werden middenvelder Iliass Bel Hassani en doelman Joel Pereira aangetrokken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen