Transfersom voor Berghuis lijkt wat hoger uit te vallen

12 juli 2021, 11:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Berghuis staat op het punt om Feyenoord te verruilen voor Ajax. Wordt het papierwerk afgerond, dan kunnen de Amsterdammers de komst van de 29-jarige Berghuis wereldkundig maken. Diverse media meldden deze maandagmorgen dat de maximale transfersom 5,5 miljoen euro bedraagt, maar dat bedrag lijkt hoger uit te vallen.

Zowel RTV Rijnmond als het Algemeen Dagblad rept nu over een transfersom die kan oplopen tot 6,5 miljoen euro. Feyenoord ontvangt, betaald in twee termijnen, een bedrag van 5,5 miljoen euro. Eerst vier miljoen euro en vervolgens nog eens anderhalf miljoen euro. Door bonussen kan daar nog maximaal een miljoen euro bij komen.

Ajax en Feyenoord slaagden er lange tijd niet in overeenstemming te bereiken over de transfer van Berghuis. Waar Ajax slechts de gelimiteerde transfersom van vier miljoen euro wilde neertellen, verlangde Feyenoord acht miljoen euro. Een arbitragezaak dreigde, maar beide partijen deden water bij de wijn en vonden een middenweg.

Het is inmiddels niet meer de vraag of, maar wanneer Ajax bekendmaakt dat Berghuis de selectie van trainer Erik ten Hag versterkt. Dusan Tadic en Sébastien Haller sorteerden vorige week voor op de komst van de Feyenoord-aanvaller door te laten weten dat Berghuis meer dan welkom is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen