"Voor een halve Magallán heb je de captain van Feyenoord binnen"

12 juli 2021, 11:00   Bijgewerkt: 12 juli 2021, 11:05

Het gaat niet lang meer duren voordat Ajax de komst van Steven Berghuis officieel aankondigt. Zoals eerder vanochtend gemeld door diverse media zijn de partijen akkoord over de transfervoorwaarden. De verwachting is dat Ajax de komst van de Feyenoord-aanvoerder vandaag of morgen wereldkundig maakt.

"Er is een mondeling akkoord. Men gaat ervan uit dat het papierwerk vandaag en anders morgen helemaal wordt afgerond. Dan is de transfer beklonken", vertelt Freek Jansen bij Voetbal International. Berghuis zal voor vier miljoen euro plus anderhalf miljoen euro aan bonussen de overstap naar Ajax maken. "Dat zijn bonussen die vrijwel zeker gehaald zullen worden. Dan heb je voor een halve Magallán en iets meer dan een Klaiber de captain van Feyenoord binnen."

"Dit is echt een koopje met hoofdletters. Voor zo'n laag bedrag toch één van de beste spelers van de Eredivisie inlijven, dat is een buitenkansje. Overmars heeft het elke transferzomer over buitenkansjes, dat ze daar alert op zijn. Dit is een buitenkansje waar ze alert op waren. Door die bepaling in het contract werd het heel aantrekkelijk. En het is toch ook wel speler die Ajax heel graag wilde hebben, een extra buitenspeler met een geweldig rendement", aldus Jansen.

Door de komst van Berghuis is de kans groot dat David Neres deze zomer Ajax verlaat. "Er moet nog wel een club komen die het gewenste bedrag op tafel wil leggen. Je hebt een optie te veel als je met Berghuis, Antony én Neres het seizoen in gaat. We moeten er vanuit gaan dat Neres deze zomer vertrekt. Ajax wilde niet voor niets op de buitenspelers inzetten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen