Lampard en Shearer kritisch op Kuipers: "Had rood moeten zijn"

12 juli 2021, 10:06

Onder leiding van Björn Kuipers leek de EK-finale tussen Italië en Engeland goed te zijn verlopen. Toch was niet iedereen te spreken over het optreden van de scheidsrechter uit Oldenzaal. Analisten Alan Shearer en Frank Lampard haalden na de Engelse nederlaag uit naar de arbiter. 

De twee doelden op een harde ingreep van Jorginho op Jack Grealish tegen het einde van de verlenging, die door Kuipers met geel werd afgedaan. Een te lichte straf, zo waren Shearer en Lampard het eens. "Het was roekeloos", zei Shearer bij de BBC. "Hij bracht de veiligheid van zijn tegenstander in gevaar. Het was over de top en had rood moeten zijn."

Lampard sloot zich aan bij de worden van Shearer en stelde dat een dergelijke tackle in de Premier League met rood zou worden bestraft. Volgens hem had Kuipers naar het VAR-scherm geroepen moeten worden. "In de Premier League wordt daarnaar gekeken. Het is niet makkelijk om het gelijk te zien, maar als hij het op het scherm zou zien, denk ik dat hij rood had gegeven."

In Nederland kon Kuipers wel op complimenten rekenen na zijn afscheidsduel. 'Met een uitstekend gefloten EK-finale heeft Björn Kuipers zijn carrière als toernooischeidsrechter een mooi einde gegeven', schreef De Telegraaf. De krant pikte het moment met Jorginho er ook uit, maar had vrede met 'slechts' een gele kaart. 'De beslissing van Kuipers om het bij geel te houden was de billijken, omdat de Italiaan eerst de bal raakte.'

Lees ook: Kranten positief over Kuipers: 'Vrijwel vlekkeloos afscheidsduel'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen