Pikante transfer rond; Berghuis verruilt Feyenoord voor Ajax

12 juli 2021, 09:03   Bijgewerkt: 12 juli 2021, 11:06

Steven Berghuis heeft zijn gevoelige overstap van Feyenoord naar aartsrivaal Ajax afgerond. Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. De voormalig aanvoerder van de Rotterdammers tekent in Amsterdam een contract tot medio 2025. De transfersom, waar het nodige over te doen was, bedraagt 'maximaal 5,5 miljoen euro'. 

Ook Voetbal International bevestigt het nieuws. Over de transfersom was nog enige onenigheid tussen beide clubs. Volgens Ajax stond in zijn contract dat hij voor vier miljoen euro kon worden opgepikt, volgens Feyenoord ging het om 'minimaal' vier miljoen euro. Dat obstakel is nu overwonnen; de clubs zijn het eens geworden over een transfersom van vier miljoen euro plus enkele bonussen, waarmee het totale bedrag kan oplopen tot maximaal 5,5 miljoen euro. 

Dat het tot een akkoord is gekomen, had ook te maken met het belang van Berghuis zelf. De Amsterdamse club wilde een juridische strijd, waar door Feyenoord mee werd gedreigd, per se voorkomen. Bovendien zou de aanvaller, die met Oranje mee was naar het EK, zich maandag eigenlijk weer bij Feyenoord moeten melden na zijn vakantie. Gezien de gevoeligheid van de transfer wilde Ajax niet dat Berghuis nog op het trainingsveld zou verschijnen.

Met Berghuis heeft Ajax een van de gewenste aanvallende versterkingen binnen. De ander, de Ghanese Kamaldeen Sulemana, hoopt de club ook nog altijd binnen te halen. Hoewel het om een gevoelige transfer gaat, kreeg Berghuis afgelopen week al te horen welkom te zijn in Amsterdam. "Hij is een geweldige speler, een van de beste in de Eredivisie", zei aanvoerder Dusan Tadic

Bij Feyenoord gaf Arne Slot aan toch nog te hopen op een langer verblijf van Steven Berghuis, maar de club zal nu toch op zoek moeten naar een vervanger. Het vinden van iemand met hetzelfde rendement zal lastig worden; Berghuis maakte in 199 wedstrijden voor Feyenoord 104 doelpunten en gaf 69 assists. Javairo Dilrosun werd eerder genoemd als mogelijke opvolger. Ook zullen de Rotterdammers een nieuwe aanvoerder moeten aanwijzen. Vorig seizoen droeg Leroy Fer de band bij afwezigheid van Berghuis. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen