UEFA zet na EK-finale Donnarumma en Pedri in het zonnetje

12 juli 2021, 08:36

De UEFA heeft Gianluigi Donnarumma verkozen tot beste speler van het EK. De 22-jarige Italiaanse doelman is daarmee de opvolger van Antoine Griezmann, die de prijs in 2016 won. Donnarumma was gedurende het EK een van de uitblinkers aan Italiaanse zijde en speelde in de finale een heldenrol.

Donnarumma startte iedere EK-wedstrijd onder de lat en hield in de groepsfase tegen Turkije (0-3), Zwitserland (3-0) en Wales (1-0) zijn doel schoon. In de verlenging van de achtste finale tegen Oostenrijk (2-1) incasseerde hij de eerste tegengoal. Spanje in de halve finale en Engeland in de finale verschalkten Donnarumma ook eenmaal.

De betrouwbare sluitpost, die op het punt staat zijn toekomst te verbinden aan Paris Saint-Germain, had afgelopen nacht een groot aandeel in de eindzege van de Italianen. In de penaltyserie keerde hij vierde strafschop van Sancho en de vijfde van Saka. Vlak na afloop van de finale kreeg Donnarumma de prijs voor beste speler van het toernooi door UEFA-baas Aleksander Ceferin in zijn handen gedrukt.

Pedri

Hij was niet aanwezig in Londen, maar ook Pedri viel in de prijzen. De Spaanse middenvelder werd verkozen tot beste jonge speler van het toernooi. De achttienjarige middenvelder van FC Barcelona maakte veel indruk tijdens het EK en miste slechts één minuut. Cristiano Ronaldo is met zijn vijf doelpunten topscorer van het toernooi geworden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen