Southgate neemt schuld op zich na 'gok' in penaltyreeks

12 juli 2021, 07:56

Gareth Southgate neemt de verantwoordelijkheid op zich na het mislopen van de Europese titel met de Engelse nationale ploeg. De bondscoach bracht diep in de verlenging Marcus Rashford en Jadon Sancho binnen de lijnen, die beiden aan bod kwamen in de strafschoppenreeks. Een meesterzet, zo hoopte Southgate, maar zijn 'gok' pakte verkeerd uit.

Zowel Rashford (paal) als Sancho (gestopt door Gianluigi Donnarumma) faalde namelijk vanaf elf meter, wat Engeland de titel kostte. In Engeland klinkt na de EK-finale veel kritiek op het besluit van Southgate om twee spelers een strafschop te laten nemen die in de finale geen rol van betekenis hebben gespeeld. Men begrijpt ook niet waarom de onervaren Bukayo Saka, die eveneens miste, naar voren werd geschoven.

"Ik heb de penaltynemers gekozen", vertelt Southgate bij ITV. "Ik ben ongelooflijk teleurgesteld dat het ons niet is gelukt om de titel te winnen. We besloten om aan het einde van de wedstrijd nog te wisselen, maar we winnen en verliezen als team. Het was mijn beslissing om de spelers een strafschop te laten nemen. We hebben erop getraind, het was een gok."

Harry Kane, die zelf wel raak schoot vanaf elf meter, neemt zijn ploeggenoten niks kwalijk. "We hebben alles gegeven. Het is het ergste gevoel ter wereld als je na strafschoppen verliest. Dit doet pijn, maar we moeten trots zijn op ons toernooi. We wisten dat het in de strafschoppenreeks fiftyfifty zou worden. Het was gewoon niet onze avond. Iedereen kan een strafschop missen. De jongens zullen hiervan leren en het zal ons alleen maar meer motiveren voor het WK van volgend jaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen