Engeland walgt van racisme tegen spelers na mislopen titel

Engeland walgt van racisme tegen spelers na mislopen titel

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 juli 2021 – Het mislopen van de Europese titel heeft het slechtste in sommige Engelse fans naar boven gehaald. Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka, die in de strafschoppenreeks misten, zijn afgelopen nacht online massaal racistisch bejegend. De Engelse voetbalbond FA reageert geschokt.

'De FA veroordeelt met klem alle vormen van discriminatie en is geschokt door het online racisme dat op sociale media is gericht tegen sommige van onze Engelse spelers', begint het statement dat de bond midden in de nacht heeft gepubliceerd.

'We kunnen niet duidelijker zijn dan te stellen dat iedereen die zulk walgelijk gedrag vertoont niet welkom is om het team te volgen. We zullen er alles aan doen om de getroffen spelers te ondersteunen, terwijl we aandringen op de zwaarst mogelijke straffen voor iedereen die verantwoordelijk is.'

Het Engelse team heeft ook gereageerd op het online racisme. 'We walgen ervan dat een deel van onze ploeg, die deze zomer alles voor het shirt heeft gegeven, online te maken heeft gehad met discriminerend misbruik na de wedstrijd van vanavond. We staan achter al onze spelers.'

Reacties

gerelateerd