Schmeichel vindt rolletje voor Van Boekel in finale onbegrijpelijk

11 juli 2021, 20:47   Bijgewerkt: 11 juli 2021, 20:52

Peter Schmeichel vindt het onbegrijpelijk dat Pol van Boekel zondagavond een rolletje heeft in de EK-finale. De veelbesproken 45-jarige Nederlandse scheidsrechter zal als AVAR (assistent-videoscheidsrechter) Björn Kuipers assisteren.

Van Boekel was afgelopen woensdag de video-scheidsrechter in de halve finale tussen Engeland en Denemarken. Toen in de verlenging Danny Makkelie de bal op de stip legde na een lichte overtreding van Joakim Maehle op Raheem Sterling, greep Van Boekel tot grote frustratie van de Denen niet in.

"Ik begrijp niet dat de VAR de scheidsrechter niet vertelde om de beelden zelf terug te kijken", blikt Schmeichel, voormalig doelman van het Deense nationale elftal, bij beIN Sports terug op het penaltymoment. "En als de hele voetbalwereld zegt dat Denemarken een groot onrecht is aangedaan, waarom is hij dan betrokken bij de wedstrijd van vanavond? Zijn naam is Pol van Boekel en hij is vanavond de assistent-VAR."

Van Boekel is vanavond de assistent van de Bastian Dankert, de VAR. Samen zullen zij scheidsrechter Björn Kuipers, grensrechters Erwin Zeinstra en Sander van Roekel en vierde official Carlos Del Cerro Grande ondersteunen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen