Advocaat zou Berghuis en Haps meenemen naar het buitenland

11 juli 2021, 20:30

Dick Advocaat (73) heeft het opgenomen voor Steven Berghuis. In het tv-programma Oranjezomer werd gesteld dat de voormalig Feyenoord-trainer niet tevreden zou zijn geweest over het gedrag van zijn aanvoerder, maar de oefenmeester heeft dat stellig ontkend. Daarbij ging hij zelfs nog een stap verder: als hij naar het buitenland zou gaan, had hij hem meteen meegenomen.

Dat vertelde Advocaat zondagavond in hetzelfde tv-programma. "Als ik nog een klus in het buitenland had gehad, dan was het eerste wat ik had gedaan: Berghuis en Haps meenemen", zei Advocaat op de 'beschuldigingen' dat hij Berghuis 'een enorme lul' zou vinden. Dat ontkende de oefenmeester overigens sowieso met klem. "Dat heb ik ook nooit tegen je gezegd, René", sprak hij.

Dat hij het duo zou meenemen, had niet alleen met zijn kwaliteit te maken. "Maar Haps is wat ouder, wil graag weg. En ik weet ook een beetje wat de vraagprijs van ze is", zei Advocaat daarover. Hij liet al vaker doorschemeren ook Tyrell Malacia een goede back te vinden, maar hij is nog een stuk jonger én duurder. Haps is relatief goedkoop en wil graag weg, liet de coach doorschemeren. "Dan zou ik hem als opstellen als linksback, ja."

Lees ook: Feyenoord heeft vertrouwen in eventuele rechtszaak Advocaat

De voormalig trainer van Feyenoord erkende overigens wel dat Berghuis een aantal onhandige acties afgelopen seizoen, bijvoorbeeld in de KNVB Beker tegen sc Heerenveen. "Dat was onhandig, maar dat wist hij zelf ook", zei Advocaat, die Berghuis een speler vond van buitencategorie. "Een absolute topspeler. Ook in de laatste wedstrijden van het Nederlands elftal voor het EK", vertelde hij. "Hij is een uitstekende speler die alles doet voor zichzelf om optimaal te presteren. Dan moeten zijn trainer en medespelers ook meedoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen