Paniek op Wembley: ticketloze 'fans' komen stadion in

11 juli 2021, 20:02   Bijgewerkt: 11 juli 2021, 20:12

Er was zondagavond even flinke paniek op Wembley voorafgaand aan de EK-finale. Rond een uur of zeven, twee uur voor de aftrap bij de wedstrijd tussen Italië en Engeland, heeft een grote groep Engelse 'fans' geprobeerd om toegang te krijgen tot het stadion. De mensen zonder tickets bestormden het stadion, waar de onrust nog niet eens helemaal verdwenen is. 

En dat was voor de politie flink schrikken, want er werd massaal uitgerukt, grotendeels met politie te paard. Ook werd het volledige stadion tijdelijk helemaal afgesloten vanwege de run van ticketloze supporters. Zij kwamen deels het stadion al binnen en bestormden de hal. Veel verder leken ze overigens niet te komen, want de politie greep op tijd in, al zou rond het stadion achter de eerste lijn beveiliging nog steeds fans zijn. 

De stadionbeveiliging was flink geschrokken van deze actie, wat niet voor het eerst gebeurde in de historie. Volgens diverse journalisten gebeurt er rondom het stadion overigens nog veel meer: er is heel veel onrust bij de supporters, waarbij veiligsheidsnormen werden geschonden. Ze zouden één van de twee beveiligingslijnen zijn gepasseerd, waardoor ze nog slechts één lijn van de beveiliging te hoeven passeren om zonder ticket in het stadion te kunnen zijn. In die tweede ruimte proberen fans kaarten over te kopen van tickethouders. Goal-journalist Nizaar Kinzella schreef op Twitter dat er accreditaties van journalisten gestolen zouden zijn en er veertig aanhangers geprobeerd hebben om de VIP-ruimte binnen te dringen op Wembley. Dat is zeer behoorlijke onrust voorafgaand aan de finale.

Lees ookSfeer in Londen slaat om: politie moet hard ingrijpen bij Engelsen

De Italiaanse fans zaten overigens bij de actie al een uur in het stadion. De zevenduizend supporters kwamen in hun eigen bubbel drie uur voor de aftrap het stadion binnen om daar plaats te nemen in het stadion. Hoeveel Engelse fans er uiteindelijk zullen zitten, is nog enigszins onduidelijk. Want de sfeer in Londen sloeg zondagmiddag behoorlijk om.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen