'Onbetaalbare Sanches verschijnt op radar van FC Barcelona'

11 juli 2021, 19:00

Renato Sanches is op de radar van FC Barcelona verschenen. De 23-jarige middenvelder van Lille OSC past volgens Mundo Deportivo perfect in de profielschets van de club van trainer Ronald Koeman. De kans is klein dat Sanches komend seizoen ook daadwerkelijk in Camp Nou is te bewonderen, daar Barça nauwelijks wat te besteden heeft.

Barça struint na het mislopen van Georginio Wijnaldum en het relletje rond Ilaix Moriba de transfermarkt af voor een aanwinst voor het middenveld. Sanches is volgens onder meer Le10Sport een van de spelers die op het lijstje van de Catalanen staat. Zijn komst lijkt echter onhaalbaar, daar Lille een transfersom van zeventig miljoen euro verlangt. En dat terwijl Barcelona geen financiële ruimte heeft om grote uitgaven te doen.

Het is waarschijnlijker dat Sanches deze zomer de overstap maakt naar een andere grote Europese club: Tottenham Hotspur. De Londense club kan zich de komst van de Portugese middenvelder wel veroorloven. Volgens bovengenoemde Spaanse sportkrant is de komst van Sanches voor Barça alleen haalbaar als er een ruildeal wordt gesloten met Lille. De goede relatie tussen voorzitter Joan Laporta en Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van Sanches, spreekt in het voordeel van Barcelona.

Sanches is in Noord-Frankrijk helemaal opgeleefd nadat hij bij Bayern München flopte en zelfs op huurbasis bij Swansea City nauwelijks indruk wist te maken. Met Lille werd Sanches afgelopen seizoen kampioen van Frankrijk. Op het EK kwam hij alle wedstrijden in actie voor Portugal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen