Slot over fysieke niveau Feyenoord en interesse Burger

11 juli 2021, 17:21

Voor Feyenoord zit het trainingskamp in het Oostenrijkse Schruns erop. Het kamp werd afgesloten met een 2-0 nederlaag tegen de Zwitserse landskampioen Young Boys, maar ook uit dat duel kon trainer Arne Slot positieve punten belichten. "Als ik naar het fysieke kijk ben ik redelijk tevreden. Met de uitslag uiteraard niet."

In gesprek met RTV Rijnmond erkende Slot niet blij te zijn met het resultaat. "Maar deze tegenstander is niet alleen kampioen van Zwitserland, maar heeft ook een manier van spelen waardoor je geen seconde de tijd en ruimte hebt om na te denken. We hebben een aantal keer heel goed gereageerd. Natuurlijk ook een aantal keer niet, maar dat is het tempo van de tegenstander."

"Guus Til zei het wel mooi", vervolgde Slot. "Hij kwam na zestig minuten naar de kant en zei: 'ze zijn nu moe, nu is het moment om eroverheen te gaan. Alleen het vervelende is: wij zijn ook moe.' Dat betekent dat we nog wel een volgende stap moeten zetten." Slot verwacht daarbij echter dat Young Boys een ander soort tegenstander is dan Feyenoord in de Eredivisie en de Conference League zal treffen. "Er zijn niet veel ploegen die zo agressief druk zetten als Young Boys."

Lees ook: Zwaktes Feyenoord aan het licht in oefenduel met Zwitsers

Burger

Slot werd in het bijzonder gevraagd naar Wouter Burger, die op de nominatie staat om te vertrekken, maar tegen Young Boys de vacante positie van rechter centrale verdediger invulde. "Voor elke speler geldt dat als een club het juiste bedrag wil betalen, dat Feyenoord daarnaar wil luisteren", zei hij over de transferstatus van de twintigjarige Burger, die in de belangstelling staat van FC Basel. "Ik heb zeker niet tegen Wouter gezegd dat hij weg moet. Hij vult het prima in, maar voor elke speler is er een bedrag waarbij Feyenoord gaat luisteren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen